Bezmetalna keramika

Revolucija u razvoju estetskih materijala, digitalnih tehnologija i „Hi-tech” opreme u stomatologiji, uslovljena je kako zahtevima pacijenata, tako i sve većom konkurencijom među vodećim kompanijama, proizođačima dentalnih materijala i opreme!

Godinu za godinom, menjaju se standardi i kriterijumi onoga što se smatra lepom i kreativnom imitacijom prirodnog zuba.

Međutim, činjenica je, da prethodnih decenija materijali nisu bili u mogućnosti da obezbede dovoljno dobar estetski ishod, a pogotovu ne sa ulaganjem manje truda, odnosno manje  slojeva ili samo površinskim bojenjem zubne keramike.

Revolucija u stomatološkoj protetici poslednjih godina nosi naziv WIELAND ZENOSTAR full contour zirconia. Zahvaljujući e IPS e.max sistemu bezmetalne keramike i jednodelnom (monolitnom) modelovanju nadoknade sa „cut-back” tehniikom otišli smo još jedan korak dalje u potrazi za perfekcijom.

Rezultati dobijeni primenom ovog novog digitalnog sistema dali su nam izuzetne estetske efekte i veliku čvrstoću materijala bezmetalnih krunica i vinira. Na ovaj način se potrebna debljina zuba koji se mora skinuti tokom brušenja I pripreme za otisak znatno smanjila u odnosu na klasične metalokeramičke krunice. Na ovaj način korišćenjem bezmetalne keramike postižemo maksimalno očuvanje prirodnog zubnog dentina i smanjujemo rizik od neophodnosti devitalizacije zuba.

U saradnji sa dentalnom tehničkom laboratorijom GRKINIĆ iz Beograda, certifikovanom za primenu ovog CAD CAM sistema i  IVOCLAR VIVADENT- om, imali smo prilike za stručnim usavršavanjem u Beogradu i Beču tokom 2014. i 2015. godine  iz ove oblasti stomatološke protetike.  Unapred se radujemo novim izazovima deleći “strast, viziju i inovativnost” sa našim saradnicima na svestrano zadovoljstvo do sada postignutim rezulatima.

Stomatološka ordinacija Dentin Plus Kraljevo

Dent In Plus Kraljevo
tel: 065 25 25 005
036 336 487
ulica. Cara Lazara 67/2

Dent In Plus Mataruška Banja:
tel: 065 25 25 005
036 423 525
ulica: Konarevska 683 a

Dent In Plus Lađevci:
tel: 036 58 52 213
064 20 67 222
Zdravstvena ambulanta u centru