Dr Martić - Stomatološka ordinacija Kraljevo
Dr Martić – Stomatološka ordinacija Kraljevo

Bezmetalna keramika

Revolucija u razvoju estetskih materijala, digitalnih tehnologija i „Hi-tech” opreme u stomatologiji, uslovljena je kako zahtevima pacijenata, tako i sve većom konkurencijom među vodećim kompanijama, proizođačima dentalnih materijala i opreme!

Godinu za godinom, menjaju se standardi i kriterijumi onoga što se smatra lepom i kreativnom imitacijom prirodnog zuba.

Međutim, činjenica je, da prethodnih decenija materijali nisu bili u mogućnosti da obezbede dovoljno dobar estetski ishod, a pogotovu ne sa ulaganjem manje truda, odnosno manje  slojeva ili samo površinskim bojenjem zubne keramike.

Revolucija u stomatološkoj protetici poslednjih godina nosi naziv WIELAND ZENOSTAR full contour zirconia. Zahvaljujući e IPS e.max sistemu bezmetalne keramike i jednodelnom (monolitnom) modelovanju nadoknade sa „cut-back” tehniikom otišli smo još jedan korak dalje u potrazi za perfekcijom.

Rezultati dobijeni primenom ovog novog digitalnog sistema dali su nam izuzetne estetske efekte i veliku čvrstoću materijala bezmetalnih krunica i vinira. Na ovaj način se potrebna debljina zuba koji se mora skinuti tokom brušenja I pripreme za otisak znatno smanjila u odnosu na klasične metalokeramičke krunice. Na ovaj način korišćenjem bezmetalne keramike postižemo maksimalno očuvanje prirodnog zubnog dentina i smanjujemo rizik od neophodnosti devitalizacije zuba.

U saradnji sa dentalnom tehničkom laboratorijom GRKINIĆ iz Beograda, certifikovanom za primenu ovog CAD CAM sistema i  IVOCLAR VIVADENT- om, imali smo prilike za stručnim usavršavanjem u Beogradu i Beču tokom 2014. i 2015. godine  iz ove oblasti stomatološke protetike.  Unapred se radujemo novim izazovima deleći “strast, viziju i inovativnost” sa našim saradnicima na svestrano zadovoljstvo do sada postignutim rezulatima.

Primer naše prakse

Bezmetalne krunice daju nam mogućnost da našim pacijentima pružimo najviše estetske norme u izradi protetkih radova. Pacijentkinja ( T.M. 23 g.) nam se obratila u želji da reši svoj problem u izgledu prednjih zuba. Na obostrano zadovoljstvo, sa IVOCLAR cirkonijum keramikom stvorili smo novi izgled frontalne regije naše pacijentkinje i novi osmeh, bez potrebe za njegovim skrivanjem, već naprotiv…

Bezmetalne krunice nam pružaju bezbrojne mogućnosti u estetskoj regiji zuba. Kod naše pacijentkinje M.S.(31) smo rešili dugogodišnji problem velikog  razmaka između centralnih sekutića. Prvo smo morali da eliminišemo uzrok ovog problema, tj. da uradimo hirururški zahvat uklanjanja frenuluma- fremektomija, da bi potom sproveli protetski deo terapije koji je podrazumevao izradu četiri bezmetalne keramičke krunice na gornjim centralnim i lateralnim sekutićima. Rezultat terapije je više nego vidljiv na ovim fotografijama. Još jedan osmeh i zadovoljan pacijent.

zatvaranje dijastema bezmetalnim krunicama
Stomatološka ordinacija Dentin Plus Kraljevo

Dent In Plus Kraljevo
mob. tel: 065 25 25 005
tel: 036 336 487
adresa: Ulica Cara Lazara 67/2

Dent In Plus Mataruška Banja
mob. tel: 065 25 25 005
tel: 036 423 525
adresa: Ulica Konarevska 683 a

Dent In Plus Lađevci
mob. tel: 036 58 52 213
tel: 064 20 67 222
Zdravstvena ambulanta u centru