Da li su  moguće bezbolne stomatološke intervencije?

Apsolutno DA!  Kombinacijom površinske i infiltracione anestezije u savremenoj stomatološkoj praksi postignut je visok stepen analgezije pri radu.

Da li je i zubni kamenac štetan po zube?

Zubni kamenac nastaje taloženjem mineralnih soli iz pljuvačke u dentalni plak (naslage na zubima koje sadrže ugljene hidrate, bakterije i drugo). On je beličasto-žućkaste boje. Kod pušača javljaju se i duvanske naslage koje obično prekrivaju čitavu površinu krunice zuba pa i kamenac koji tada ima žutu, mrku pa i crnu boju.
Taložeći se u gingivalnoj trećini zuba (uz desni) kamenac vremenom dovodi do ogolićenja vrata zuba što uzrokuje  bolnu osetljivost na spoljne nadražaje  i  hroničnu upalu desni. Zajedno sa dentalnim plakom zubni kamenac čini jedan od najopasnijih faktora za razvoj parodontopatije koja vremenom dovodi do rasklaćenja i  gubitka zuba.

Da li nelečeni zubi mogu dovesti do drugih obljenja?

Nelečeni zubi i drugi infektivni procesi u ustima su potencijalna ŽARIŠTA- FOKUSI  koja mogu dovesti do mnogih drugih ozbiljnih sistemskih oboljenja. Fokus (žarište) predstavlja ograničen deo inflamiranog tkiva zaražen mikrobima. Iz njega bakterije i produkti infekcije dospevaju u krvotok i prenose se u razne organe.

Zašto je bitno koristiti dentalni konac za čišćenje zuba?

Pranjem zuba četkicom može se očistiti svega oko 60 procenata od zubnih površina, što znači da bi obavezno trebalo upotrebljavati zubni konac, kao i druga pomoćna sredstva u održavanju oralne higijene (čačkalice za zube i interdentalne četkice). Sa upotrebom i dentalnog konca očisti se bar 20% veća površina zuba, a to se posebno odnoci na međuzubne prostore na kojima karijes najčešće i nastaje. Dobra oralna higijena i redovni pregledi stomatologa su najvažniji činioci u očuvanju zdravlja i izgleda vaših zuba

Stomatološka ordinacija Dentin Plus Kraljevo

Dent In Plus Kraljevo
tel: 065 25 25 005
036 336 487
ulica. Cara Lazara 67/2

Dent In Plus Mataruška Banja:
tel: 065 25 25 005
036 423 525
ulica: Konarevska 683 a

Dent In Plus Lađevci:
tel: 036 58 52 213
064 20 67 222
Zdravstvena ambulanta u centru