keramicki fasete viniri zubar kraljevo
Keramičke fasete ili viniri su tanke keramičke ljuspe koje se trajno cementiraju na prednje površine zuba. Zubarska ordinacija u Kraljevu DENT IN PLUS.
Dr stom Aleksandar Martic DENT IN PLUS Kraljevo
Dr Martić – Stomatološka ordinacija Kraljevo – pruža kompletnu stomatološku uslugu sa tradicijom već više od pola veka. Uverite se zašto smo najbolji!

Dentalne fasete – viniri

Keramičke fasete – Viniri

Ne sviđa Vam se kako vaši zubi izlgedaju? Ako su deformisan ili rotirani, potamneli ili prekriveni pigmentacijama koje se ne mogu ukloniti, onda su keramičke fasete možda najbolje rešenje za Vas. Za razliku od stomatoloških krunica koje prekrivaju ceo zub, fasete prekrivaju samo prednji deo zuba dajući mu željeni izgled.

Prednosti vinira

Očuvanje zubne supstance
Da bi prilagodili fasetnu nadogradnju, deo prirodnog zubnog tkiva mora biti uklonjen. Koristeći najsavremenije metode i zubne materijale, uspeli smo da unapredimo očuvanje veoma visokog procenta prirodnog zuba. Za razliku od celih protetskih krunica, fasete zahtevaju brušenje samo prednje strane zuba što doprinosi očuvanju zubne supstance i do 80% u odnosu na klasične preparacije za krunice.

Divan prirodni izgled zuba
Još jedna prednost keramičkih faseta je lepa translucencija koju pružaju. Dentalne fasete se sastoje od laboratorijski sinterovanih ultra tankih slojeva porcelana koji obezbeđuju prelamanje  svetlosti i estetski efekat kao i kod prirodne gleđi zuba.

Dugoročno rešenje
Keramičke fasete  su dizajnirane da traju dugi niz godina, uz pravilnu negu i održavanje. Za razliku od prirodne gleđi zuba, keramički materijal zubnih faseta vrlo je otporan na mrlje, tako da možete biti sigurni da će vaš osmeh ostati blistav i nepromenjen dugi niz godina.

Postupak izrade i postavljanje

Najvažniji korak u stvaranju vašeg lepog osmeha je konsultacija i temeljno planiranje. Celokupni postupak zahteva nekoliko poseta tokom kojih ćemo Vam, u saradnji sa tehničkom laboratorijom dizajnirati, izraditi i postaviti zubne vinire, tj. fasete.

Izrada wax up modela daje nam najbolju vođicu u planiranju zubne nadoknade i mogućnost da i pacijent od samog početka bude uključen u kreiranje konačnog izgleda svog novog i lepog osmeha.
Ukoliko smatrate da su keramičke dentalne fasete pravo rešenje za Vas, kontaktirajte nas i zakažite prvi pregled.

Lepo se osmehom prepoznaje.

Kompozitne fasete

Fasete imaju svrhu da poprave oblik, izgled i sjaj vašeg zuba što se postiže pažljivim slaganjem više nijansi kompozitnog materijala. Kompozitna faseta je izrađena,  kao što i sama reč kaže, od kompozita, istog onog materijala od kojeg se oblikuju bele plombe. U njihovoj izradi potrebno postići visoki sjaj u površnom sloju fasete upotrebom specifičnih polirera i ispoštovati proceduru slaganja nekoliko vrsta kompozitnih materijala.

Ove fasete postižu sličan efekat kao i keramičke. Prednost kompozitnih faseta u odnosu na keramičke je to što se kompozitne fasete stavljaju tokom jedne posete stomatologu, dok je za izradu keramičke fasete potrebno nekoliko dana ili  bar dve posete stomatologu. Druga prednost je značajna razlika u ceni u korist kompozitnih faseta.
Ipak, trajnost i bolji estetski učinak je na strani keramičkih vinira.
Ono što je bitno, bez obzira na vrstu materijala,  je da dentalne fasete mogu potpuno da promene izgled vaših zuba u vidljivom sektoru dajući vam pravu lepotu osmeha i veće samopouzdanje.

Stomatološka ordinacija Dentin Plus Kraljevo

Dent In Plus Kraljevo
mob. tel: 065 25 25 005
tel: 036 336 487
adresa: Ulica Cara Lazara 67/2

Dent In Plus Mataruška Banja
mob. tel: 065 25 25 005
tel: 036 423 525
adresa: Ulica Konarevska 683 a

Dent In Plus Lađevci
mob. tel: 036 58 52 213
tel: 064 20 67 222
Zdravstvena ambulanta u centru